Armbanden van goud

Gouden armbanden  

We koesteren goud al eeuwenlang om zijn natuurlijke schoonheid en glans. De gele kleur representateerde voor veel culturen de zon. Vandaag de dag is het nog steeds een populaire metaal voor sieraden, maar de keuze is meer uitgebreid.

Gouden armbanden sieren elke pols. Ze zijn beschikbaar in verschillende soorten goud in elke prijsklasse en geweldig te combineren met verschillende edelstenen zoals diamanten, saffieren of robijnen. Maar ook kaal komen ze prachtig tot uiting. 

Ook qua stijl is er keuze genoeg. Kies een slavenarmband van massief goud, ga voor schakels die met ovalen vormen aan elkaar zijn gevlochten of een dichtgevlochten armband. Ook zijn gouden bedelarmbanden een populaire keuze. Hier kan je zelf de bedels uitkiezen en vaak staan deze voor een belangrijk moment in iemands leven. Voor een hippe look combineer je meerdere armbanden op je pols.

Soorten goud:

Geelgoud:

Geelgoud is nog steeds de populairste keuze. De meeste armbanden bestaan uit 14 tot 18 karaat goud. Hogere karaat is te zacht om mee te werken. Goud van een hogere karaat kan wel gemengd worden met andere metalen om het zo harder en duurzamer te maken. Ook verandert dit de kleur van het metaal.  

Witgoud:

Door de witte metalen met palladium of zilver te mengen, ontstaat witgoud. Vaak wordt het gerhodineerd om een harder oppervlak met een heldere glans te creëren.

Roségoud:

Roségoud geeft een aparte roodachtig resultaat en ontstaat door meer koper te combineren met goud. Dit is vooral populair in Azië.

Nikkelvrij:

Bij de aankoop van een gouden armband is het verstandig na te vragen of het nikkelvrij is. Voor mensen met een nikkelallergie, kan het langdurig dragen van een armband met nikkel zorgen voor een allergische reaktie.

Goud schoonhouden:

Om lang van sieraden te kunnen genieten, is het belangrijk om het goed te verzorgen. Hier kan een juwelier bij helpen, aangezien zij speciale apparatuur hiervoor hebben.

Zelf kunt u bijdragen aan het schoonhouden van uw gouden armband door het in een badje te doen. Gebruik hiervoor water met groene zeep of afwasmiddel, laat het 15 minuten weken, borstel zachtjes en spoel het af. Dep het vervolgens droog met een schone doek en breng die prachtige glans weer terug.