Klassieke trouwring

Klassieke trouwring  

De trouwring is het grootste symbool van een huwelijk. Tijdens de bruiloft spenderen we natuurlijk veel tijd aan onze bruidskleding, sieraden en aankleding, maar we nemen maar één ding van die dag mee voor de rest van ons leven; de trouwring. Van oudsher is dit een gouden ring aan de linker ringvinger.

De traditie van de trouwring gaat terug tot de oude Grieken. Zij droegen een ring om de linker vinger omdat zij geloofden dat daar de ader naar het hart liep. Op het moment dat je aan de linker ringvinger dus een ring droeg stond de persoon die hem gegeven had rechtstreeks in verbinding met je hart.

Tegenwoordig zit er een ander geloof achter de ring, wat wel eens afkomstig zou kunnen zijn van heidenen. De ring is namelijk het meest heilige symbool van pre-christelijke geloven. Het staat voor eenheid, perfectie en oneindigheid. De ring is eveneens rond, er is geen begin en geen einde. Dit staat symbool voor de liefde die jij en je aanstaande bruid/bruidegom met elkaar delen. Dit is dan ook dezelfde reden waarom het traditie is om de ring van je overleden partner te dragen boven je eigen trouwring. Het is een teken dat je altijd gebonden bent aan je echtgenoot/echtgenote, zelfs nu de dood jullie gescheiden heeft.

Tijdloos
Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld om je eigen trouwringen te ontwerpen. Hierdoor heb je alle mogelijkheden van de wereld. Toch kiest het overgrote deel voor een klassieke trouwring. De reden daarachter is dat de gouden ring tijdloos is en overal geaccepteerd.

Dat betekend echter niet dat je niet je eigen stempel kan drukken op de ringen die je een heel leven zal dragen. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om een prachtige tekst in te laten graferen. Daarnaast kan je kiezen voor een gevlochten of gewoven ring. Ook komt het steeds vaker voor dat mensen er voor kiezen om een klein steentje te laten plaatsen in het midden van de ring.

Zelfs binnen de klassieke ring zijn er dus verschillende opties mogelijk. Zorg echter wel goed dat jullie met elkaar overleggen waar jullie voor gaan. Niet iedereen deelt de zelfde definitie van een klassieke ring.