Solitaire stijlen

Solitaire verlovingsringen stijlen

Een verlovingsring, vooral met een diamant, kopen is een spannend proces. Er bestaan nu zoveel stijlen en ontwerpen van ringen. Indien je opzoek bent naar een elegante ring dan is een solitaire ring een betere optie voor je partner.

Solitaire ringen komen in verschillende stijlen en zetting ontwerpen voor. Deze soort ringen worden wel best gedefinieerd door de grote diamant dat ze hebben. Het is een ring met een enkel diamant waarbij alle aandacht naar dat diamant gaat.

De diamanten van solitaire ringen kunnen in vele vormen voorkomen. Zo heb je de populaire ronde vorm maar daarnaast heb je ook een mooie collectie van vierkant, peer, hart vormen.

Indien je niet weet wat voor stijl van ringen je moet voor je geliefde zoeken dan het veiligste keuze is natuurlijk de solaitre verloivngirtisng. Een van de kenmerken van deze variant van ringen is hun veelzijdigheid. Zo kan men, zoals al vermeld, bijna eender welke  type steen in plaatsen.

De ringen kunnen en worden gemaakt in verschillende metaalsoorten. Zo heb je zilveren, gouden en verlovingsringen. Echter, voor een diamanten steen is het misschien beter om toch voor een gouden of platina metal te kiezen aangezien deze een beter bescherming aan de steen kunnen bieden.

Lijst van type stenen voor uw solitaire verlovingsring:

Ronde vorm

Het is de meest populaire vorm en het biedt de meest schittering voor alle ogen.Het is ook de duurste steen.

Vierkant vorm 

De vorm van de steen is een vierkant vorm ook wel eens genoemd de prinses vorm. Deze hoort bijna op hetzelfde niveau van populariteit als dat van de ronde vorm.

Hart vorm: 

Hartvormige diamanten zijn vaak moeilijk te vinden omdat er weinig vraag naar is, maar ze vormen een uniek alternatief.

Een minder populaire steen type is de hartvormige steen. Maar diegenen die van deze vorm houden kunne zeker geneog ringen vinden.

Peer vorm

Deze stenen hebben een vorm van een traan. In vele gevallen worden ze in kettingen gebruikt maar soms ziet men ze ook in de ringen. Dit hangt vooral af van de stijl en zetting van de ring.